Friday, 30 March 2012

Hectic Life Kat U !!

Can i rest like this??.
Guys n girls minggu nie,betul2 aku rasa tertekan sangat, untuk pengetahuan semua semester nie aku kena jadi pengarah program untuk satu event kat fakulti aku...so bermula la tugas aku yang kerdil nie..tanpa ada apa2 pengetahuan tentang cara2 untuk menguruskan program,terpaksa la aku bertanyakan senior-senior yang dah pengalaman macam nak buat kertas kerja & kena telefon agensi berkenaan untuk bertanyakan soalan-soalan yang patut ditanya bagi memudahkan urusan untuk menaip kertas kerja itu.


Tapi minggu nie memang hectic n penat sebab aku berulang-alik naik bus nak masuk dalam kampus,Aku selalu datang awal ke kampus, bajet aku nak menelaah dulu sebelum masuk ke kelas kat perpustakaan tapi sampai je kat library..ada je la urusan pasal kertas kerja tu aku kena setelkan..study semua entah ke mana. Kena lak subjek yang aku nk belajar pagi tu sebelum masuk ke kelas ada quiz mengejut yang lecturer aku buat...apa lagi kelam-kabut la,masuk kelas terus duduk belakang (selalu aku la yang duk depan) sebab tak baca n duk belakang boleh la aku tanya2 orang ( even hati kata benda nie tak betul) tapi terpaksa.
Seronok jadi macam patrick nie enjoy je, tak payah nak fikir apa2
Tangan terketar-ketar menyudahkan quiz yang lecturer tu bagi. Petang tu pula aku ada kokurikulum yang aku kena attend (wajib tuk sem 1,2 n 3) memandangkan aku semester 2 so aku kena la pergi..Aku ambil kokurikulum PENGUCAPAN AWAM iatu bahasa mudahnya Public Speaking Bahasa Melayu. Sampai sana, lecturer untuk subjek tu dah bagi tajuk untuk setiap individu bagi ucapan kat depan nanti N aku dapat tajuk "HALA TUJU BOLA SEPAK MALAYSIA". Aku rasa frust sangat,even aku lelaki aku dah la tak tahu sangat pasal bola sepak Malaysia nie...ye la aku bukan peminat tegar bola sepak...hati aku menjerit nak mintak tukar tajuk tapi apakan daya rasa malu aku menebal sangat, maklumlah kelas aku tu dah perempuan ramai mesti diorang ingat pelik kalau aku lelaki mintak tukar tajuk..Apa lagi aku rasa dunia nie dah gelap sangat  dan ini menjadikan aku pendiam untuk sepanjang hari tue.

Minggu ini aku rasakan panjang dan tersangat letih kerana pelbagai assignment yang perlu disiapakan dan tugas aku semakin bertambah dan masa rehat sudah menjadi sedikit. Itu la yang membuatkan jiwa aku memberontak..aku selalu balik pukul 6 atau 7 petang, budak medik yang dekat ngan fakulti aku pun pukul 5.00 petang dah balik,aku nie belum lagi nk jadi engineer pukul 7 baru sampai kat kolej..That is not fair,okay.
Anyway kalau aku merungut sangat pun tak bagus sebenarnya sebab tak bagus untuk aku sebagai seorang lelaki (perempuan mana nak lelaki yang kuat merungut) tapi aku sangat tertekan, inilah caranya aku nak kurangkan bebanan jiwa nie.Kalau korang baca nie n it seem very annoying aku minta maaf sebabnya aku kena jujur dengan diri aku,bahawa i am not perfect dan lagipun inikan satu cara yang bagus nak releasekan stress. Hmm lupa nak mention, lepas solat jumaat tadi aku baru je hantar proposal tu dekat timbalan dekan nk suruh dia sain,fuhh lega sangat n Alhamdullilah syukur.


P/S: Anyway minggu nie aku kena study jugak even aku dapat anugerah dekan sem lepas,sem nie tak boleh rilek sangat..nanti aku merana waktu dekat nk exam nanti.

  • Get widget here

    Facebook !!!

    https://www.facebook.com/fakhrur.razi.56
  • Hubungi saya

    Jika ada sebarang pertanyaan,boleh hubungi saya di raz_blaze92@yahoo.com
  • Follow jom !!!

    https://twitter.com/raz_blaze
  • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...